Încă o țară a aderat la Uniunea Vamală

  • 26 Decembrie 2014 13:15
Încă o țară a aderat la Uniunea Vamală

Kîrghîzia a semnat Tratatul privind aderarea la Uniunea Economică Eurasiatică și speră ca până în luna mai 2015 să devină membră cu drepturi depline a acestei organizații - a declarat președinte acestei țări, Almazbek Atambaev.

"Tocmai ce am semnat tratatul de aderare, am discutat principalele probleme. Discuția nu a fost ușoară. Părțile au stabilit niște parametri clari și justificați de aderare a republicii la Uniunea Economică Eurasiatică" - a declarat liderul kîrgîz marți, 23 decembrie, după încheierea ședinței Consiliului Economic Superior Eurasiatic.

"Sper ca până anul viitor pe 9 mai, la jubileul Marii Victorii, Kirghizia să fie membră cu drepturi depline a Uniunii Economice Eurasiatice.
 
Ne vom ține de cuvânt și până la 1 mai vom rezolva toate problemele care stau în fața Kirghiziei" - a subliniat Atambaev. În ultimul deceniu, a arătat Atambaev, Kîrghîzia a trecut printr-o perioadă dificilă. "Noi cunoaștem cât de fragilă pot fi pacea și concilierea și tocmai de aceea am ales conștient calea integrării, calea bunei vecinătăți și a prieteniei" - a mai spus președintele Kîrghîziei
Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău