Încă o persoană decedată a fost descoperită după alunecarea de teren din Norvegia

  • 04 Ianuarie 2021 10:47
Încă o persoană decedată a fost descoperită după alunecarea de teren din Norvegia

Echipele de salvare norvegiene au descoperit duminică un al șaptelea cadavru printre dărâmături și au identificat cadavrul unei fetițe de doi ani, după alunecarea de teren produsă vineri la nord-est de Oslo, a anunțat poliția, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Există încă speranță că vom găsi supraviețuitori în zona alunecării de teren. Deci, rămâne în continuare o operațiune de salvare până când se va decide altfel", a declarat un oficial al poliției, Bjorn Christian Willersrud, în cadrul unei conferințe de presă.

Locuitorii au depus lumânări lângă locul tragediei. Printre cele șapte cadavre găsite, cinci au fost identificate - cel al unui bărbat de 31 de ani, descoperit la 1 ianuarie, cel al unei femei de 54 de ani și cel al fiului ei de 29 de ani, precum și cel al unui bărbat de 40 de ani și al fetiței sale de doi ani.

Poliția norvegiană a publicat vineri o listă cu numele a zece persoane dispărute, doi copii și opt adulți.

La Ask, în municipalitatea Gjerdrum, la 25 de kilometri nord-est de Oslo, o alunecare de teren a avut loc în dimineața zilei de 30 decembrie, îngropând peste zece case și 31 de imobile și ducând la evacuarea a circa o mie de persoane.
 

Terenul unde a avut loc alunecarea are o compoziție argiloasă, specifică Norvegiei și Suediei, care poate deveni fluidă și se poate prăbuși cu ușurință, dar probabilitatea producerii unui fenomen similar în regiune rămâne scăzută, estimează Direcția norvegiană a apelor și energiei (NVE).


Unele locuințe s-au deplasat pe o distanță de până la 400 de metri.

Rezidenții evacuați, găzduiți în hoteluri din regiune, nu se pot întoarce în locuințe întrucât terenul este în continuare instabil. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău