Încă o noapte în care a fost emis mesaj RO-Alert în nordul județului Tulcea. Locuitorii au fost avertizați că ar putea cădea bucăți de drone

  • 25 Iulie 08:37
Încă o noapte în care a fost emis mesaj RO-Alert în nordul județului Tulcea. Locuitorii au fost avertizați că ar putea cădea bucăți de drone

Zona de Nord a județului Tulcea a fost vizată joi, pentru a doua noapte consecutiv, de mesaje RO-Alert legate la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian, în aproperea graniței cu Ucraina. În ultimele luni, fragmente de dronă au ajuns pe teritoriul României.

„În cursul nopții trecute, în jurul orei 01:20, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un mesaj de tip RO-Alert pentru zona de Nord a județului Tulcea, prin care informa populația despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniței cu Ucraina. Menționăm încă o dată că rolul mesajului este unul de informare și prevenire a populației din zona în care acesta este transmis și trebuie tratat ca atare!”, a anuntțat joi dimineață ISU Tulcea, potrivit News.ro.

Reprezentanții ISU roagă cetățenii să nu intre în panică, să urmeze indicațiile si sfaturile din mesajul RO-Alert, iar dacă nu se simt în siguranță sau au nevoie de ajutor și sprijin să apeleze pentru ajutor numărul unic de urgență 112.

„Facem precizarea că nu teritoriul țării noastre este vizat de atacurile Federației Ruse, iar aceste mesaje sunt transmise pentru a informa populația cu privire la faptul ca există posibilitatea ca pe teritoriul României să cadă obiecte provenite în urma distrugerii unor aparate de zbor fără pilot”, precizează ISU Tulcea.

Aceasta este al doilea mesaj de informare transmis populației din zona de Nord a județului Tulcea în 24 de ore. Nu au fost înregistrate apeluri la 112. Autoritățile au emis și în noaptea de marți spre miercuri un mesaj RO-Alert în nordul județului Tulcea, după ce au fost observate mai multe drone care se apropiau de graniță. Au fost înregistrate 10 apeluri la 112 din cauza sunetului produs de explozii.

MApN a precizat că două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat din Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situației aeriene și că a dispus măsuri pentru efectuarea de cercetări în teren, în proximitatea localității Plauru, pentru căutarea unor eventuale obiecte căzute pe teritoriul național. Nu a fost anunțată găsirea niciunui astfel de obiect.

Citiți și: Ministerul Apărării de la București a ridicat două avioane F-16 azi-noapte, în urma alertei privind drone rusești în apropierea graniței

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău