Încă o moarte suspectă în Rusia. Fotograful Dmitri Markov realizase poza devenită simbol al persecuției lui Navalnîi

  • 17 Februarie 14:47
Încă o moarte suspectă în Rusia. Fotograful Dmitri Markov realizase poza devenită simbol al persecuției lui Navalnîi

Fotograful rus Dmitri Markov a murit la vârsta de 41 de ani, a transmis presa locală din Pușkino, orașul său natal, citând apropiați ai acestuia. Markov, care făcea fotografii cu un iPhone, a devenit celebru pentru că surprindea în imaginile sale esența vieții de zi cu zi din Rusia. Fotografia cu un ofițer de poliție mascat care stă sub un portret al președintelui Vladimir Putin a devenit un simbol al protestelor din 2021, împotriva persecuției lui Alexei Navalnîi, scrie DIGI24.

Fotograful rus Dmitri Markov a murit la vârsta de 41 de ani, a transmis presa locală din Pușkino, orașul său natal, citând apropiați ai acestuia. Markov, care făcea fotografii cu un iPhone, a devenit celebru pentru că surprindea în imaginile sale esența vieții de zi cu zi din Rusia. Fotografia cu un ofițer de poliție mascat care stă sub un portret al președintelui Vladimir Putin a devenit un simbol al protestelor din 2021, împotriva persecuției lui Alexei Navalnîi

Markov a realizat fotografia cu polițistul mascat în februarie 2021, într-o secție în care a ajuns după ce a fost ridicat de la proteste.

La data de 2 februarie 2021, Dmitry Markov a fost reținut în imediata apropiere a Tribunalului Municipal din Moscova, acolo unde își manifesta sprijinul pentru Alexei Navalny. Fotograful a fost dus la Departamentul de Poliție Kosino-Ukhtomsky, unde a surprins într-o fotografie un ofițer de poliție echipat militar, așezat sub portretul președintelui rus Vladimir Putin. Imaginea a devenit rapid virală pe rețelele de socializare și în presa de profil, generând o serie de meme-uri. 

Încă o moarte suspectă în Rusia. Fotograful Dmitri Markov realizase poza devenită simbol al persecuției lui Navalnîi

Fotografia a fost vândută pentru 2 milioane de ruble (21.760 de dolari) în cadrul unei licitații online, iar banii obținuți au fost donați oamenilor arestați sau amendați în timpul mitingurilor de susținere a lui Navalnîi. Markov, fotograf și activist, s-a născut în 1982 la Pușkino, în apropiere de Moscova. El fusese în timpul vieții sale dependent de droguri. Acesta a făcut voluntariat într-un orfelinat și apoi a lucrat în cadrul unei organizații caritabile care ajută persoanele cu dizabilități, transmite Moscow Times. Fotograful a murit în aceeași zi cu Alexei Navalnîi, cel a cărui cauză o susținuse de-a lungul timpului.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău