Încă o moarte suspectă: Cel mai bogat deputat din Rusia a căzut de la fereastra unui hotel din India

  • 27 Decembrie 2022 13:46
Încă o moarte suspectă: Cel mai bogat deputat din Rusia a căzut de la fereastra unui hotel din India

Pavel Antov, fondatorul unua dintre cei mai mari producători de cârnați din Rusia, dar și deputat care a criticat invadarea Ucrainei de către Rusia, a murit după ce a căzut de la fereastra unui hotel de lux din India, conform Meduza și The Telegraph.

De asemenea, cu două zile înainte a fost găsit mort, în același hotel, unul dintre însoțitorii oligarhului rus - un om de afaceri în vârstă de 61 de ani. Acestea sunt ultimele dintr-o serie de decese bizare, unele părând sinucideri „la indigo” ale unor influenți directori sau oameni de afaceri din Rusia, multe înregistrate după declanșarea războiului din Ucraina, scrie Hotnews.

Pavel Antov era membru al partidului „Rusia Unită” al lui Vladimir Putin și deputat al Adunării Legislative din regiunea Vladimir, care a scris pe site-ul său că politicianul a murit la vârsta de 65 de ani, conform Meduza. O sursă TASS a spus că deputatul a murit în timpul unei vacanțe în India.

 
În 25 decembrie, postul de televiziune indian NDTV a anunțat moartea unui rus în vârstă de 65 de ani, pe nume Pavel Antov. Potrivit NDTV, el a căzut de la fereastra unui hotel din statul Odisha, unde se afla în vacanță cu un grup de patru persoane.

Un ofițer de poliție indian a declarat pentru NDTV că ar fi putut fi vorba despre o sinucidere.

Potrivit ofițerului, cu două zile înainte de moartea acestuia, unul dintre însoțitorii săi, pe care NDTV l-a identificat drept Vladimir Bidenov, a fost găsit mort în același hotel. Conform surselor citate, este vorba despre un om de afaceri în vârstă de 61 de ani, prieten al lui Antov.

Consulul general al Rusiei la Calcutta, Alexei Idamkin, a declarat pentru agenția rusă de știri RIA Novosti că nici polițiștii indieni și nici reprezentanții Rusiei în India nu văd nimic suspect legat de moartea celor doi. De altfel, potrivit acestuia, ancheta în cazul primului decedat a fost deja finalizată, iar trupul acestuia a fost incinerat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău