Încă o formațiune politică își anunță participarea la alegerile parlamentare din februarie 2019

  • 13 Decembrie 2018 08:22
Încă o formațiune politică își anunță participarea la alegerile parlamentare din februarie 2019

Partidul Democrația Acasă va participa la următoarele alegeri parlamentare, inclusiv pe circumscripții uninominale. Despre aceasta a anunțat liderul formațiunii, Vasile Costiuc, în cadrul emisiunii „Butonul roșu” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Liderul PDA spune că cel mai probabil formațiunea nu va avea reprezentanți în fiecare circumscripție, dar numai acolo unde are echipe. Vasile Costiuc spune că partidul va participa la scrutin inclusiv pentru că unii membri își doresc să participe și la următoarele alegeri locale din 2019 și, respectiv, partidul trebuie să rămână în vizorul cetățenilor.

Membrul Convenției euro-unioniste Anatol Țăranu a menționat că structura din care face parte este în căutarea soluției optime pentru participarea la următoarele alegeri parlamentare. Participarea la scrutin nu este un obiectiv sine-qua-non pentru Convenție. „Convenția are obiectivul strategic cultivarea, implementarea și consolidarea identității românești în spațiul românesc la est de Prut. Aici avem o problemă foarte serioasă cu identitatea”, spune Anatol
Țăranu.

Secretarul general al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpan, consideră că în prezent în Republica Moldova sunt două forțe distincte: opoziția consolidată pro-europeană antioligarhică și guvernarea. „Dacă vrem să scăpăm țara de cei de la guvernare, atunci trebuie să ne consolidăm. Mă surprinde faptul că mai sunt analiști politici, lideri de partide care consideră că mai poți face coaliție cu actuala guvernare ,pentru că în felul acesta nu mai schimbăm nimic în țară”, spune Chiril Moțpan.

Comentatorul politic Roman Mihăeș este de părere că soarta segmentului pro-european și unionist este destul de tristă pentru că au existat mari probleme în guvernările anterioare, care au efecte și acum. Potrivit lui, dacă tendințele sondajelor de opinie se vor păstra, atunci există riscul ca partidele europeniste și unioniste să fie în opoziție în următorul Parlament pe un termen de cel puțin patru ani. Comentatorul consideră că este nevoie de un pol unionist pentru că unioniștii nu prea susțin blocul ACUM.

Alegerile parlamentare sunt programate pentru data de 24 februarie 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău