Încă o dronă căzută în Tulcea. MApN: A fost descoperit un „crater de dronă, cu posibilă explozie la impact” în apropierea localității Plauru

  • 12 Octombrie 2023 11:14
Încă o dronă căzută în Tulcea. MApN: A fost descoperit un „crater de dronă, cu posibilă explozie la impact” în apropierea localității Plauru

Ministerul Apărării Naționale precizează că, joi dimineață, în jurul orei 5.00, echipele din teren au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu posibilă explozie la impact, într-o zonă cu vegetație aflată în apropierea malului drept al Brațului Chilia, la aproximativ 3 km vest de localitatea Plauru.

Au fost luate măsuri de securizare a zonei și au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor, conform procedurilor, anunță MApN, potrivit G4Media.

Trei drone au fost depistate pe teritoriul României în acest an. Ultima dronă prăbușită în România a fost găsită la mijlocul lunii septembrie de militari la circa 15 km de granița cu Ucraina, lângă comuna tulceană Nufăru aflată la 8 km de Tulcea. Aceasta este similară cu cele folosite de armata Rusiei, a anunțat atunci Ministerul Apărării Naționale.

Rusia utilizează în atacurile asupra Ucrainei atât drone produse intern, cât și drone iraniene Shahed, numite și drone kamikaze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău