Încă o amânare în cazul Domnică Manole, la CSJ. „De această dată judecătorii au părut mai deschiși”

  • 10 Noiembrie 2016 15:53
Încă o amânare în cazul Domnică Manole, la CSJ. „De această dată judecătorii au părut mai deschiși”

Judecătorii Curții Supreme de Justiție au amânat din nou ședința, stabilită pentru joi, 10 noiembrie, în cadrul căreia urmau să examineze recursul magistratei Domnica Manole împotriva hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii prin care a fost dat acordul de începere a urmăririi penale în privința judecătoarei pentru adoptarea hotărârii în cazul referendumului. Următoarea ședință a fost programată pentru 24 noiembrie. Potrivit Domnicăi Manole, comportamentul colegilor săi de la CSJ a lăsat impresia că aceștia sunt mai deschiși pentru a examina corect cauza.

„La următoarea ședință de judecată, urmează să fie făcute completări, vom răspunde la întrebări și am cerut să fie audiată parțial înregistrarea ședinței închise a CSM la care Consiliul și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale, vor avea loc susțineri verbale și poate va fi pronunțată și hotărârea”, a declarat Domnica Manole pentru portalul Anticoruptie.md.

Judecătoarea Curții de Apel Chișinău susține că a studiat atent jurisprudența CSM de până acum și a constatat că acesta este singurul caz în care Consiliul a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale pentru o decizie judecătorească pronunțată într-un dosar civil, care a fostul ulterior anulată de instanța superioară.

„Decizia CSM în cazul meu a fost pronunțată cu multiple încălcări. În dispozitivul hotărârii lipsește articolul pentru care se dă acordul de pornirea urmăririi penale. Acest lucru lasă libertate deplină procurorilor să facă ce vor. Am și primit semnale că ei acum caută prin toate hotărârile pronunțate de mine să găsească ceva care să îmi poată fi incriminat. În  cazul referendumului, nu au putut găsi nimic”, a mai precizat judecătoarea.

Recent, Domnica Manole a contestat și avizul SIS transmis CSM. Magistrata cere Serviciului de Informații și Securitate să efectueze verificări suplimentare în scopul ajustării acțiunilor SIS la cadrul legal și rectificarea erorilor date anterior asupra faptelor,  reformularea concluziilor SIS pe marginea faptelor enunțate în aviz,  respectarea de către SIS a drepturilor și libertăților judecătorului.

Anticoruptie.md a scris anterior despre avizul negativ în privința Domnicăi Manole, remis de SIS în adresa CSM. În aviz, Serviciul de Informații face referire la câteva decizii judecătorești pe care le interpretează greșit.

În contestația sa adresată SIS-ului, Domnica Manole a indicat că, de fapt, directorul SIS a operat cu date false, deoarece în toate cauzele menționate câștig de cauză a obținut anume Banca de Economii și cele defavorizate au fost compania off-shore Roseau Alliance și S.R.L Fergus, executarea obligațiilor cărora a fost suspendată de Judecătoria sectorului Centru, judecător care a emis aceste decizii a fost promovat ulterior fără nicio obiecție din partea SIS-ului.

Sursa: anticoruptie.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău