Încă 1.000 de dolari pentru plata onorariilor avocaților care reprezintă interesele statului în dosarul Energoalians. La ce etapă se află

  • 27 Septembrie 2021 13:04
Încă 1.000 de dolari pentru plata onorariilor avocaților care reprezintă interesele statului în dosarul Energoalians. La ce etapă se află

Guvernul urmează să aloce Ministerului Justiției 1.000 de dolari din fondul de rezervă pentru plata onorariilor Biroului Asociat de Avocați "Ceachir, Zamfir & Partenerii”, în parteneriat cu LLC „Kinstellar” (Ucraina). Apărătorii urmează să reprezinte interesele statului în acțiunea înaintată de către societatea comercială „Научно–производственная фирма Стилекс” (Ucraina) împotriva Republicii Moldova, pendinte la Curtea Supremă a Ucrainei (dosarul Energoalians), transmit Bizlaw.md.

Potrivit idatelor din Nota informativă la proiectul privind alocarea banilor, prin încheierea nr. 824/170/20 din 19 iulie 2021 a Curții de Apel din Kiev (Ucraina) a fost admis demersul Republicii Moldova cu privire la încetarea procesului deoarece cauza nu urmează a fi judecată în procedura civilă, scrie sursa citată

Nefiind de acord cu soluția instanței de fond societatea comercială „Научно–производственная фирма Стилекс” (Ucraina) a declarat apel la Curtea Supremă din Ucraina. Prin încheierea din 7 septembrie 2021,Curtea Supremă din Ucraina a admis spre examinare apelul în cauză și a acordat un termen de 5 zile de la momentul recepționării încheierii pentru întocmirea referinței.

În context, Ministerul Justiției urmează să mai semneze un contract în valoare de 1 mie de dolari cu Biroul Asociat de Avocați „Ceachir, Zamfir & Partenerii” în parteneriat cu LLC „Kinstellar” (Ucraina), pentru reprezentarea intereselor statului în acest dosar.

În bugetul de stat pe anul 2021 nu au fost prevăzuți bani pentru achitarea serviciilor de acest gen, astfel că banii vor fi alocați din fondul de rezervă al Guvernului.

În luna iunie a acestui an, Ministerului Justiției în numele Guvernului a negociat și semnat angajamentul de prestare a serviciilor juridice de reprezentare a intereselor Republicii Moldova în fața Curții de Apel din Kiev (Ucraina) cu Biroul Asociat de Avocați „Ceachir, Zamfir & Partenerii” în parteneriat cu LLC „Kinstellar” (Ucraina). Instituția a semnat atunciun contract de asistență în valoare de 6 mii de dolari.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău