În Zona de Securitate, un pod peste Nistru va fi supus unei expertize tehnice complexe

  • 29 Noiembrie 2019 10:39
În Zona de Securitate, un pod peste Nistru va fi supus unei expertize tehnice complexe

în perioada noiembrie 2019 – iunie 2020 sub egida Întreprinderii de Stat „Administrația de Stat a Drumurilor” vor fi desfășurate studii geodezice, topogeodezice, examinarea și testarea elementelor podului ce unește localitățile Criuleni și Lunga.

Din agenda ședinței a lipsit subiectul promovat de reprezentanții Federației Ruse privind verificarea și analiza situației în Zona de Securitate în urma introducerii de către partea transnistreană la 1 mai curent a structurilor sale „grănicerești” și extinderii competențelor acestora. S-a convenit că problema în cauză va fi examinată în cadrul consultărilor la nivelul celor trei copreședinți ai Comisiei, cu participarea a câte un reprezentant din partea Ucrainei și Misiunii OSCE în Moldova. 

La fel, din lipsă de consens, nu a fost posibilă includerea pe ordinea de zi a propunerii delegației Republicii Moldova privind inițierea procesului de elaborare a Regulamentului de activitate a Comandamentului Militar Întrunit, care să înglobeze toate actele decizionale relevante adoptate pe parcursul anilor. 

Membrii Comisiei Unificate de Control au reușit doar să aprobe raportul săptămânal al Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate în perioada 20 – 26 noiembrie 2019. După discuții aprinse, celelalte subiecte de pe agendă au fost transferate pentru următoarea ședință a Comisiei, preconizată pentru 5 decembrie curent. 

Reuniunea Comisiei Unificate de Control a avut loc la 28 noiembrie în or. Bender, la inițiativa delegației Republicii Moldova a fost coordonat accesul în Zona de Securitate a specialiștilor de profil și echipamentului tehnic necesar pentru efectuarea expertizei tehnice și a proiectului de execuție înainte de reparația podului peste râul Nistru poziționat pe drumul expres M1, traseul Chișinău - Dubăsari, între două posturi ale Forțelor Mixte de Pacificare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău