În Veneția marea a atins cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani (foto)

  • 30 Octombrie 2018 10:38
În Veneția marea a atins cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani (foto) sursa foto
telegraph.co.uk

Nivelul mării a crescut cu un metru și 60 de centimetri, iar autoritățile au închis piața San Marco. Valurile au adus pe țărm și cantități uriașe de gunoaie. Totuși, turiștii continuă să se simtă bine în orașul-lagună.

Acestea ar urma să fie cele mai grave inundații cu care se va confrunta Veneția după cele din data de 22 decembrie 1979, când înălțimea apelor a ajuns la 166 centimetri peste punctul de referință zero la capătul sudic de intrare în Marele Canal. Cele mai grave inundații cu care s-a confruntat Veneția în ultimul secol au avut loc în 1966 când înălțimea valurilor a ajuns la 194 de centimetri, scrie Agerpres, citat de digi24.

Luni, pe teritoriul Italiei, mai multe drumuri au fost inundate și numeroase școli închise, din cauza rafalelor de vânt cu viteze de până la 100 km/h, precipitațiilor abundente și valurilor înalte. Autoritățile au instituit cod roșu în nordul țării (Liguria, Lombardia, Veneto, Friuli, Trentino) și în Abruzzo (centru) și cod portocaliu în mare parte din restul peninsulei și în Sicilia.

Traficul feroviar și rutier în apropiere de pasul Brenner, care face legătura între Italia și Austria, a fost temporar suspendat duminică și luni iar o parte din autostrada Milano-Bologna era inundată.

Ca măsură de precauție, școlile au fost închise în mai multe zone, inclusiv în regiunile Liguria și Veneto din nordul țării, în unele părți din regiunea Abruzzo (centru) și la Roma. 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău