În următoarele zile vremea se va încălzi

  • 26 Octombrie 2018 18:15
În următoarele zile vremea se va încălzi

Vreme cu temperaturi generoase, cer variabil și fără precipitații, prognozează meteorologii în următoarele zile, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), după câteva zile de Cod Galben de vânt, ploi locale și temperaturi în jur de 15 grade Celsius, în următoarea perioadă se va reveni la așa-numita „toamnă de aur”.

Astfel, datele SHS arată că sfârșitul săptămânii curente va fi determinat în toată țara de valori termice între 17-24 grade, ziua, și 4-12 grade Celsius, noaptea. Aceste temperaturi se vor menține și în prima jumătate a săptămânii următoare, pentru că de joi, 1 noiembrie, timpul iarăși se va răci.

Ploi, deși sunt mult așteptate de agricultori pentru o mai bună prelucrare a terenurilor arabile, nu se prevăd în perioada de referință. În general, pe întreg teritoriul țării, vom avea parte de zile cu soare, chiar dacă acesta va fi „cu dinți”, cum e caracteristic sezonului.

Sâmbătă, 27 octombrie, creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc pe Sfânta Parascheva. Se spune  că dacă de Sfânta Parascheva nu este o zi ploioasă, iarna va veni mai repede. De asemenea, din bătrâni se transmite că așa cum este vremea de Sf. Parascheva, așa va fi până la Sfântul Dumitru (7 noiembrie). O altă superstiție mai indică că așa cum va fi vremea în ziua Cuvioasei, așa va fi și în celelalte sărbători din acest an.

sursa:moldpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău