În Ungaria, de la 1 iulie va fi interzisă comercializarea unor materiale plastice de unică folosință

  • 02 Iunie 2021 19:39
În Ungaria, de la 1 iulie va fi interzisă comercializarea unor materiale plastice de unică folosință

În Ungaria, de la 1 iulie va fi interzisă comercializarea unor materiale plastice de unică folosință, a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă online, secretarul de stat pentru dezvoltarea economiei circulare, energie și politici climatice în Ministerul pentru Inovare și Tehnologie, scrie Rador.

Attila Steiner a subliniat: Guvernul și-a asumat angajamentul pentru protecția climei, de aceea trecerea cât mai repede la economia circulară este un obiectiv prioritar, iar pe marginea obiectivelor, în februarie 2020, a lansat, cu măsuri concrete, Planul de acțiune pentru protecția climei și a mediului.

Unul din pachetele de măsuri se referă la interzicerea comercializării unor materiale plastice de unică folosință. În vederea promovării principiilor sustenabilității, din luna iulie va fi interzisă comercializarea bețișoarelor pentru curățarea urechilor, tacâmurilor (furculițe, cuțite, linguri, bețișoare), farfuriilor, paielor și betisoarelor pentru amestecat băuturi, tijelor pentru susținerea baloanelor, vaselor din polistiren expandat pentru depozitarea alimentelor și suporturilor de pahare, a precizat secretarul de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău