În ultimele 24 de ore, iarba a ars pe suprafețe întinse, fiind afectate 194 de hectare. Avertismentul pompierilor

  • 01 Martie 2019 11:38
În ultimele 24 de ore, iarba a ars pe suprafețe întinse, fiind afectate 194 de hectare. Avertismentul pompierilor

Pe parcursul ultimelor 24 de ore angajații Inspectoratlui General pentru Situații de Urgență al MAI au intervenit la lichidarea a peste 56 focare de vegetație aprinsă.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului, iarba a ars pe suprafețe întinse în mai multe localități din țară, fiind afectate 194 ha de teren. Cele mai mari suprafețe afectate au fost înregistrate în localitatea Medeleni, raionul Ungheni unde au ars 7 hectare de vegetație, dar și 6 hectare în localitatea Călmăuți, raionul Ungheni.

Mai mult de 5 hectare de iarbă uscată au fost nimicite de flăcări în raionul Cantemir, satul Gotești, dar și în UTA Gagauzia, satul Chirsovo. Totodată, pompierii au intervenit în astfel de situații și în raioanele Nisporeni, Căușeni, Soroca, Edineț, Cahul, dar și Taraclia.

Luând în considerație codul galben de vânt emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, pompierii recomandă respectarea normelor antiincendiare în special la utilizarea focului deschis. În condiții de umiditate redusă și vânt puternic oamenii sunt îndemnați să nu aprindă gunoiul sau vegetația uscată în apropiere spațiilor forestiere și a celor de locuit pentru a evita incendiile de proporții.

În caz de situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze numărul de urgență 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău