În ultima săptămână, s-a dublat numărul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova

  • 14 August 15:18
În ultima săptămână, s-a dublat numărul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova

În perioada 5-11 august, în Republica Moldova au fost înregistrate 1381 de cazuri de COVID-19, dintre care 115 cazuri în regiunea transnistreană. Așadar, numărul cazurilor a crescut de 1,9 ori în comparație cu săptămâna precedentă.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în ultima săptămână, în regiunea europeană s-a înregistrat o creștere de 5 339 de cazuri de COVID‒19 față de săptămâna precedentă. Tendința de creștere a cazurilor de COVID-19 se observă în mai multe țări.

În contextul sezonului estival și creșterii mobilității populației, Ministerul Sănătății din Republica Moldova recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța oamenilor: păstrarea distanței sociale; evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor; igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19.

Specialiștii reiterează că vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
16
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău