În UE vor fi testate patru tratamente experimentale împotriva noului coronavirus

  • 23 Martie 2020 12:23
În UE vor fi testate patru tratamente experimentale împotriva noului coronavirus

Un studiu clinic european care va fi realizat pe un total de 3.200 de pacienți a fost lansat în mai multe țări din UE, pentru a testa patru tratamente experimentale împotriva noului coronavirus, a anunțat Ministerul Sănătății din Franța, citat de AFP, informează Agerpres.

Cele patru tratamente testate pe scară largă vizează următoarele molecule: Remdesivir, Lopinavir în combinație cu Ritonavir (care poate fi sau nu asociat cu interferon beta) și Hidroxiclorochină, potrivit unui comunicat publicat de Institutul Național de Sănătate și Cercetări Medicale (INSERM), organismul care coordonează cercetările medicale în Franța.

„La acest studiu participă bolnavi pe care îi tratăm în spital sub strictă supraveghere și care au acces la aceste molecule, pentru a testa eficacitatea asupra virusului și asupra evoluției lor clinice", a precizat profesorul Jerome Salomon, directorul general pentru Sănătate (DGS) din Franța, într-o informare de presă. "Este foarte important să îl desfășurăm cu rapiditate și în aceste condiții”, a adăugat expertul francez.

Testul va fi „adaptiv” și „foarte repede tratamentele experimentale ineficiente vor putea fi abandonate și înlocuite cu alte molecule care vor apărea în urma cercetării științifice”, a subliniat Florence Ader, specialistă în boli infecțioase la spitalul Crucii Roșii din cadrul Spitalului Universitar din Lyon, care va coordona acest proiect.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău