În Ucraina continuă să crească numărul de cazuri de infectare cu tulpina Delta a noului coronavirus

  • 29 Iulie 13:58
În Ucraina continuă să crească numărul de cazuri de infectare cu tulpina Delta a noului coronavirus

Medicul sanitar-șef al Ucrainei, Igor Kuzin, a declarat că numărul infecțiilor cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2 continuă să crească în această țară, până acum fiind înregistrate 17 cazuri, scrie Rador.

„Situația se înrăutățește. Sunt 17 cazuri înregistrate oficial. Cele mai multe sunt în Kiev, pentru că aici există un acces mai ușor la laboratoare și sunt mai mulți străini. Primele două cazuri au fost depistate la Spitalul Oleksandrivska din Kiev, cinci - la Centrul de Sănătate Publică, șapte cazuri au fost depistate în regiunea Transcarpatia și trei în regiunea Lviv. Astfel, Kievul, Lvivul și Transcarpatia sunt trei regiuni în care Delta este depistată oficial. Conform datelor preliminare, aproape fiecare dintre acești 17 pacienți a călătorit în străinătate. Aceștia fie au trecut frontiera de stat în perioada de incubație, fie au efectuat vizite în Rusia sau în alte state înainte de a se îmbolnăvi. De asemenea, se pare că două cazuri sunt legate de faptul că oamenii s-au întors din zone necontrolate de autoritățile guvernamentale ucrainene, din regiunile Donețk și Luhansk" - a explicat medicul sanitar-șef al Ucrainei.

Kuzin a amintit că patru țări cu care se învecinează Ucraina au înregistrat deja varianta Delta a noului coronavirus, fiind vorba despre Rusia, Polonia, România și Slovacia. „Informațiile din Ungaria și din Belarus sunt acum verificate de Organizația Mondială a Sănătății" - a adăugat medicul, menționând că, în patru săptămâni, Delta ia locul tulpinilor care circulă deja în țară.

„Această tulpină este într-adevăr cu 50% mai transmisibilă, adică se transmite mult mai repede, iar acest lucru duce la mai multe spitalizări, de aproape 2,6 ori mai multe decât în cazul variantei Alpha și provoacă o nevoie mai mare de îngrijire de urgență" - a mai explicat Kuzin.

„De asemenea, vedem că vaccinul nu funcționează la fel de eficient în cazul tulpinii Delta. Există studii care arată că această tulpină poate reduce eficacitatea generală a vaccinului" - a adăugat medicul.

Ukrainska Pravda amintește că primii doi pacienți ucraineni infectați cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 au fost înregistrați oficial în urmă cu mai bine de o lună, pe 23 iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:4,63 m/s
Sun
19
Mon
15
Tue
13
Wed
13
Thu
14

Curs oficial BNM 25 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7452 -0.0000
USD 17.7044 -0.0000
RON 4.1909 -0.0000
UAH 0.6661 -0.0000
RUB 0.2434 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău