În Ucraina a fost descoperită o rețea de cazinouri ilegale conectate cu Rusia, care finanțau Moscova în schimbul unor favoruri

  • 09 Martie 09:45
În Ucraina a fost descoperită o rețea de cazinouri ilegale conectate cu Rusia, care finanțau Moscova în schimbul unor favoruri

În teritoriile ocupate de Putin din Ucraina a fost descoperită o întreagă rețea de cazinouri clandestine, conduse de o bandă care făcea afaceri secrete, scrie publicația italiană Il Messaggero, citată de Rador.

Descoperirea a fost făcută în urma unei serii de raiduri efectuate de Serviciul de Securitate ucrainean (SBU) în peste 40 de case de jocuri de noroc ilegale – ascunse printre clădiri de birouri și depozite – care, conform serviciilor secrete ucrainene, lucrau în secret pentru Volodimir Saldo, șeful administrației ruse în regiunea Herson. Organizația criminală, cu ramificații în regiunile Kiev, Jitomir și Herson, ar fi implicată în operațiuni de finanțare în beneficiul autorităților desemnate de Moscova, în schimbul unor favoruri și a unui tratament preferențial, scrie G4Media.

Deocamdată nu se știe cu precizie care era natura acestor favoruri, însă, conform celor dezvăluite, datorită acestui sistem, gruparea infracțională a reușit să genereze profituri de peste 25 de mii de euro pe zi. Dintre cei arestați, cel puțin șase persoane sunt acuzate că ar fi avut rol de lider în cadrul organizației.

”După eliberarea Hersonului, organizatorii cazinourilor s-au mutat la Jitomir, cu speranța de a scăpa de justiție. Acolo au decis să-și extindă „rețeaua”. În acest scop, între regiunile Jitomir și Kiev au fost deschise alte șase centre de jocuri de noroc. Zeci de oameni care lucrează pentru organizație s-au angajat în întreținerea acestora, în instalarea echipamentelor IT și în recrutarea de personal”, au declarat purtătorii de cuvânt ai SBU.

Nu este prima dată când jocurile de noroc, în special cele ilegale, au dat bătăi de cap autorităților de la Kiev, de când au fost din nou legalizate în 2020.

La 1 martie, Comisia Națională pentru reglementarea de stat a comunicațiilor electronice a Ucrainei (NCEC) a anunțat că a blocat peste 700 de site-uri de jocuri de noroc considerate ilegale, din țară.

Lista includea multe cazinouri online rusești și internaționale, inclusiv cea mai mare platformă de poker online din lume – pokerstars.com. ”Lista neagră” mai includea și 1Xbet, MelBet, FonBet, FanSport, Joker și BetWinner. Potrivit SBU, aproximativ 70% din piața jocurilor de noroc din Ucraina este controlată de diverșii operatori ilegali de pe web.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:4,12 m/s
Sun
19
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău