În trei localități din UTA Gagauz-Yeri vor fi deschise noi sectoare de poliție

  • 22 Iunie 2020 15:51
În trei localități din UTA Gagauz-Yeri vor fi deschise noi sectoare de poliție

Noi sectoare de poliție urmează să fie deschise în acest an în trei localități din UTA Gagauz-Yeri, transmite MOLDPRES.

Potrivit surselor din autonomie, până la finele verii curente va fi dat în folosință sectorul nou de poliție din satul Dezghinja. Afară de această localitate, punctul va avea în gestiune și satele învecinate Bujac și Congazcic.  

Lucrările de construcție din Dezghinja  au demarat în septembrie 2019, iar finalizarea este preconizată pentru august curent. Sediul este edificat în locul fostului oficiu poștal.

„Am luat această clădire în arendă de la primărie, pe un termen de 25 de ani, am demolat-o și am construit din nou. Planificam să finalizăm munca în luna mai, însă din cauza pandemiei lucrările s-au tărăgănat. În luna august, tot volumul de lucru, inclusiv amenajarea sediului,  va fi finalizat”, a explicat Iuri Reznic, responsabil în cadrul Inspectoratului regional de poliție, citat de gagauzinfo.md.

Secții similare sunt construite concomitent și în localitățile Cazaclia și Etulia. „Este vorba de spații deschise, accesibile pentru toți cetățenii, care vor avea nevoie de diverse servicii ale poliției. Un fel de mini-comisariate, deschise pentru toți oamenii”, a precizat Reznic.

În prezent, pe teritoriul UTA Gagauz-Yeri activează zece sectoare de poliție: câte patru în raioanele Comrat și  Ceadâr-lunga, și două în raionul Vulcănești.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău