În trei localități din raioanele Căușeni, Cimișlia și Râșcani au loc mâine alegeri locale noi

  • 15 Octombrie 2022 12:11
În trei localități din raioanele Căușeni, Cimișlia și Râșcani au loc mâine alegeri locale noi

În trei sate duminică, 16 octombrie, au loc alegeri locale noi pentru funcția de primar. Este vorba despre satul Sălcuța din raionul Căușeni, comuna Ialpujeni din raionul Cimișlia și comuna Braniște din raionul Râșcani, transmite IPN.

Pentru cele trei mandate de primar candidează opt persoane, desemnate de șase partide politice. Trei candidați sunt femei și cinci sunt bărbați.

Comisia Electorală Centrală precizează că pentru cele trei localități sunt în total tipărite 6 013 buletine de vot. Valoarea totală a tirajului buletinelor este de 7 937,16 lei.

Alegătorul care din motive de sănătate sau din alte motive temeinice nu poate veni în localul secției de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă. Cererile se fac în scris până la ora 18.00 a zilei precedente votării. În ziua votării, cererile pot fi făcute în scris până la ora 15.00 dacă se prezintă și certificat medical.

Conform Codului Electoral, agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. Interdicția nu se aplică pentru informațiile deja plasate pe internet și pe afișele expuse anterior.

CEC a acreditat circa 20 de observatori naționali din partea Asociației Promo-LEX în vederea monitorizării alegerilor locale noi.

Potrivit datelor din Registrul de Stat al Alegătorilor, conform situației din 14 octombrie, numărul total al cetățeni cu drept de vot în cele trei localități este de 6 003.

Secțiile de votare sunt deschise de la ora 07.00 și până la ora 21.00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău