În trei ani, bombele rușilor au omorât opt mii de civili în Siria. Moscova ascunde numărul militarilor săi morți acolo

  • 25 August 2018 13:26
În trei ani, bombele rușilor au omorât opt mii de civili în Siria. Moscova ascunde numărul militarilor săi morți acolo

În trei ani de campanie militara in Siria, bombardamentele aviatiei ruse au facut peste 8.000 de victime civile. Totodata, in atacuri aeriene au fost ucisi circa 10.000 de membri ai diferitelor grupări armate siriene, arata datele Centrului Sirian de Monitorizare a respectarii drepturilor omului, citate de BBC.

BBC a atras atenția asupra faptului că Ministerul Apărării al Rusiei a prezentat, miercuri, informații cu privire la activitatea pe scară largă a armatei ruse în Siria, dar nu a spus nimic despre militarii ruși morți sau victime armatei ruse in randul localnicilor.

Canalul oficial al Ministerului Apararii din Rusia de pe YouTube sustine că, din septembrie 2015, mai mult de 63.000 de soldați ruși au trecut prin conflictul sirian.

Între timp, potrivit datelor oficiale comunicate anterior de Ministerului Apărării din Rusia, pe durata operațiunii din Siria au fost ucisi mai mult de 80 de militari ruși. Totodata, în acest conflict Moscova a pierdut cel puțin 7 avioane și 6 elicoptere.

La randul sau, coalitia condusa de SUA care lupta împotriva gruparii extremiste „Stat islamic“, a anuntat ca, din august 2014, a efectuat circa 30.000 de atacuri aeriene împotriva unor zone din Siria și Irak Ea a recunoscut că, potrivit calculelor sale, victime accidentale ale acestei misiuni au fost peste o mie de civili. Activiști independenți pentru drepturile omului consideră că această cifră este subestimată de cel puțin șase ori.

Rusia susține că a trimis trupe în Siria la invitația președintelui Bashar Assad. De la începutul operațiunii militare, Moscova a declarat oficial că sarcina sa este sa lupte împotriva „Statului islamic”.

Torusi, serviciile de informatii occidentale au afirmat în mod repetat că obiectivul real al Rusiei este războiul împotriva opoziției armate și salvarea de colaps a guvernului lui Assad. Reprezentanții Statelor Unite, ai Marii Britanii, ai Franței și ai altor țări și-au exprimat suspiciunea că Moscova neglijează viețile civililor din Siria și, probabil, comite crime de război, scrie Pagina de Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,03 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
26
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău