În Transnistria a fost extinsă lista activităților practicate în bază de patentă

  • 26 Decembrie 2016 08:56
În Transnistria a fost extinsă lista activităților practicate în bază de patentă

În regiunea transnistreană a fost extinsă lista activităților de întreprinzător practicate  în bază de patentă individuală, transmite IPN cu referire la actele normative adoptate de administrația din regiune.

Astfel, de acum înainte se permite, fără constituirea persoanei juridice, de a presta servicii sportive în sala de forță, fără a dispune de studii speciale, în cazul în care sala se află într-o încăpere separată, nu este inclusă în componența altor complexe sportive sau hoteliere, cu suprafața de până la 500 de metri pătrați.


De asemenea, pot obține patentă de întreprinzător persoanele care au deschis spălătorii de mașini cu autoservire, cu locuri special amenajate pentru acordarea serviciilor. Costul patentei variază în funcție de numărul locurilor disponibile.

Și întreprinzătorii care oferă servicii de agrement - plăcerea distracției la mini carusele cu arcadă, își pot desfășura activitatea în bază de patentă, cu condiția ca să nu dispună de mai mult de cinci unități de agrement.

Pe teritoriul aflat sub jurisdicția autorităților constituționale ale Republicii Moldova se observă tendința de reducere a listei activităților practicate în bază de patentă individuală, fapt ce i-a determinat pe deținătorii de patente să organizeze, pe parcursul anului care se încheie, mai multe acțiuni de protest.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău