În timp ce Tănase cere sancțiuni, Dodon își amintește că s-a lansat în electorală la Mănăstirea Căpriana

  • 16 Februarie 2017 13:46
În timp ce Tănase cere sancțiuni, Dodon își amintește că s-a lansat în electorală la Mănăstirea Căpriana Facebook.com/Igor Dodon

Președintele Igor Dodon, împreună cu mitropolitul Vladimir, pregătesc vizita patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse în Republica Moldova, care ar urma să aibă loc în cea de-a doua jumătate a acestui an.

Cei doi s-au întâlnit joi, 16 februarie, la mănăstirea Căpriana, unde s-au închinat moaștelor Sfântului Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și s-au rugat „pentru binele, sănătatea și prosperitatea poporului moldav”, potrivit unui mesaj postat de Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon ține să accentueze, de altfel, cu această ocazie, că mănăstirea Căpriana are o însemnătate deosebită pentru el, mai ales pentru faptul că anume la acolo și-a lansat în august anul trecut campania electorală pentru prezidențialele 2016.

Amintim că tot astăzi, în cadrul unei conferințe organizate de Comisia Electorală Centrală, președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a formulat un șir de recomandări pentru modificarea legislației, printre care și suspendarea activității cultelor religioase reprezentanții cărora se impălică în campaniile electorale.

În timpul campaniei prezidențiale din 2016, Igor Dodon a beneficiat masiv de sprijinul unor înalți prelați ai Mitropoliei Moldovei, subordonată Patriarhiei Ruse, poziționându-se ca apărător al valorilor creștine tradiționale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău