În timp ce Procuratura de la Moscova recunoaște „suveranitatea RMN”, Tiraspolul relansează pretențiile asupra unor localități aflate sub controlul Chișinăului

  • 05 Iunie 2019 10:00
În timp ce Procuratura de la Moscova recunoaște „suveranitatea RMN”, Tiraspolul relansează pretențiile asupra unor localități aflate sub controlul Chișinăului

Tiraspolul își relansează pretențiile asupra unor localități din zona de securitate, aflate sub jurisdicția R. Moldova.

Într-un nou decret semnat marți, 4 iunie, de liderul separatist Vadim Krasnoselski se menționează din nou despre satele Varnița, Copanca, Molovata Nouă, Cocieri, Pohrebea, Doroțcaia, Coșnița, Pîrîta, Hagimus, Fîrlădeni și Hîrbovăț ca teritoriu „RMN aflat temporar sub controlul Republicii Moldova”.

Este vorba de un așa-numit „decret privind asigurarea liberei circulații a cetățenilor străini care locuiesc permanent în localitățile din RMN situate pe teritoriile aflate temporar sub controlul Republicii Moldova, precum și în unele localități aflate în zona de frontieră a Moldovei", informează Infotag.

Documentul a fost emis în ziua când la Tiraspol s-a aflat vicepremierul rus Dmitrii Kozak, cunoscut ca autor al unui plan de federalizare a R. Moldova.

Amintim că, potrivit informațiilor oferite într-un răspuns la unul dintre dosarele reprezentate de către avocații Asociației Promo-LEX, regiunea transnistreană a Republicii Moldova este calificată în mod oficial drept „stat suveran” de către Procuratura Generală de la Moscova.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău