În spitalele din capitală vor fi redeschise mai multe secții Covid

  • 21 Ianuarie 11:30
În spitalele din capitală vor fi redeschise mai multe secții Covid

În municipiul Chișinău vor fi activate luni, 24 ianuarie, un număr de 240 de paturi suplimentare pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, Primăria a anunțat că cele 240 de spații medicale vor fi activate din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid în Republica Moldova, provocată de transmiterea comunitară extinsă a tulpinii Omicron.

Astfel, de luni, 24 ianuarie, vor fi activate: 60 de paturi (2 secții) pentru gravide, cu forme medii și grave la Spitalul Clinic Municipal “Gheorghe Paladi”; 30 de paturi (1 secție) pentru gravide (forme ușoare) la Spitalul Clinic Municipal “Sf. Treime”; 150 de paturi pentru adulți la Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie.

Potrivit datelor municipalității Chișinău, în acest moment sunt activate pentru tratarea COVID-19 un număr de 758 de paturi de tratament: 60 de paturi pentru gravide la Maternitatea municipală nr. 2; 106 paturi pentru copiila Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase Copii; 92 de paturi (3 secții) la Spitalul Clinic Municipal de Copii “V. Ignatenco”; 300 de paturi la Spitalul Clinic Municipal  “Sf. Arhanghel Mihail”; 200 de paturi (5 secții) la Spitalul Clinic Municipal “Sf. Treime”.

În același timp, reprezentanții primăriei afirmă că Departamentul Covid de la Moldexpo, care are o  capacitate de 450 de paturi, este păstrat în rezervă, unitatea poate fi activată, la necesitate, în maximum 48 de ore.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
2,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,63 m/s
Thu
1
Fri
2
Sat
2
Sun
3
Mon
0
Arhivă Radio Chișinău