În Serbia, examenul la matematică pentru admiterea la liceu a fost amânat după ce testul a apărut pe rețele sociale

  • 18 Iunie 2019 13:11
În Serbia, examenul la matematică pentru admiterea la liceu a fost amânat după ce testul a apărut pe rețele sociale

Autoritățile din Serbia au decis să amâne pentru joi testul la matematică pentru admiterea la liceu, după ce copii ale acestuia au fost găsite circulând printre elevi înaintea examenului ce urma să aibă loc marți, a declarat ministrul educației, Mladen Sarcevic, pentru cotidianul Novosti, transmite dpa.

„Cineva a deschis plicul de rezervă și a vândut testul la matematică. Nu știm unde s-a întâmplat, dar poliția va face o anchetă', a afirmat ministrul.

Un exemplar al testului, care trebuia să rămână secret până când urma să fie distribuit simultan spre rezolvare celor aproximativ 70.000 de absolvenți de gimnaziu, a apărut pe rețele sociale, a scris Novosti.

Luni, elevii au dat examen la limba sârbă, iar miercuri sunt programați să susțină așa-numitul test combinat.

Rezultatele la cele trei teste sunt combinate cu notele din ultimii trei din cei opt ani de școală, iar media finală este crucială mai ales pentru intrarea la liceele de prestigiu.

Nu este clar deocamdată dacă și celelalte două teste din această săptămână au fost compromise.

În 2013, toate rezultatele au fost anulate după ce s-a descoperit că testele fuseseră cunoscute în avans, autoritățile luând decizia ca elevii să fie admiși la licee doar pe baza notelor din gimnaziu.

Trei angajați ai gazetei oficiale, care tipărește testele, au fost condamnați la până la un an de închisoare pentru furtul și vânzarea acestora.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău