În septembrie, Energocom va achiziționa de la MGRES 302 mii MWh. Prețul rămâne neschimbat

  • 25 August 2023 19:44
În septembrie, Energocom va achiziționa de la MGRES 302 mii MWh. Prețul rămâne neschimbat

Energocom și Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES) au coordonat graficul de furnizare a energiei electrice în luna septembrie pentru malul drept. Astfel, MGRES va furniza circa 302 mii MWh din necesarul total prognozat de 334 mii MWh, transmite MOLDPRES.

Totodată, alți aproximativ 13,4 mii MWh vor fi achiziționați de la producătorii de energie din surse regenerabile (SER) și centralele electrice de termoficare urbane (CET), restul necesarului de energie urmând a fi acoperit de achiziția prin intermediul bursei române OPCOM.

Energocom a precizat că achiziția energiei electrice de la MGRES se va face în baza contractului existent, valabil până la 1 septembrie inclusiv, respectiv, prețul acesteia rămâne neschimbat.

Recent, Ministerul Energiei al Republicii Moldova a inițiat discuții cu MGRES în vederea prelungirii contractului de furnizare a energiei electrice începând cu octombrie curent. Concomitent, pentru a diversifica sursele de aprovizionare cu energie electrică, S.A. Energocom este în căutare de noi furnizori.

În luna august, Energocom a anunțat că are planificată achiziționarea de la MGRES a 311 mii MWh, iar în iulie - 314 mii MWh, cantitate ce acoperă 98% din necesarul de consum al malului drept al Nistrului.

La sfârșitul lui martie curent, Energocom a semnat un contract nou, pe jumătate de an, de achiziție a energiei electrice de la Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană. Prețul constituie 66 de dolari/MWh.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău