În școlile din Republica Moldova se desfășoară săptămâna memoriei și recunoștinței celor căzuți în războiul de pe Nistru

  • 27 Februarie 10:57
În școlile din Republica Moldova se desfășoară săptămâna memoriei și recunoștinței celor căzuți în războiul de pe Nistru

Școlile din Republica Moldova organizează, în perioada 26 februarie - 2 martie, Săptămâna Memoriei și Recunoștinței celor căzuți în războiul din 1992 pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, a informat Ministerul Educației și Cercetării.

Astfel, „în instituțiile de învățământ vor avea loc activități de sensibilizare și conștientizare a consecințelor războiului, de înțelegere a responsabilităților și drepturilor cetățenești și de promovare a toleranței și a bunei înțelegeri între popoare”, a arătat sursa citată.

Activitățile au loc în contextul marcării la data de 2 martie a Zilei Memoriei și Recunoștinței pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

În acest sens, Ministerul Educației și Cercetării s-a adresat întregii comunități educaționale cu îndemnul de a organiza întâlniri cu veteranii din localitate care au participat la războiul de pe Nistru pentru a susține un dialog dintre generații bazat pe responsabilitate, compasiune și respect.

Cadrele didactice vor desfășura lecții obligatorii de memorie și recunoștință în cadrul orelor de Istoria românilor și universală, Limba și Literatura română, Educație pentru societate, Dezvoltare personală, Artă plastică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău