În Rusia s-a propus folosirea laserelor Peresvet pentru a scoate din uz sateliții SUA care coordonează HIMARS în Ucraina

  • 11 Octombrie 2022 10:24
În Rusia s-a propus folosirea laserelor Peresvet pentru a scoate din uz sateliții SUA care coordonează HIMARS în Ucraina

Blufează Rusia o agresiune împotriva SUA? Deputatul Dumei de Stat Mihail Șeremet a propus ca Armata rusă să folosească sistemele laser Peresvet pentru a întrerupe funcționarea sateliților NATO care oferă informații ucrainenilor pe front, scrie defenseromania.ro.

Blufează Rusia o agresiune împotriva SUA? Deputatul Dumei de Stat Mihail Șeremet a propus ca Armata rusă să folosească sistemele laser Peresvet  pentru a întrerupe funcționarea sateliților NATO care oferă informații ucrainenilor pe front.

Mihail Șeremet, deputat în Duma de Stat rusă din partea Crimeei anexate ilegal, a acordat un interviu RIA Novosti. Citat de Izvestia, acesta a propus în cursul acestei zile ca Armata rusă să folosească sisteme de laser de tip Persvet pentru a scoate din funcțiune sateliții NATO.

Rusia amenință că va scoate din funcțiune sateliți americani folosind sistemul de arme laser Peresvet 

Oficialul rus spune că sateliții occidentali desfășoară misiuni de recunoaștere și coordonează loviturile Armatei ucrainene asupra țintelor de pe „teritoriile ruse”, cu referire la așa-zisele republici Doneșk și Lugansk, dar și regiunile Herson și Zaporojie, anexate de Rusia în urmă cu două săptămâni.

Șeremet spune că sateliții americani coordonează lansatoarele MLRS M270, dar și lansatoarele de rachete multiple HIMARS, o parte din tehnica occidentală care a jucat un rol crucial în respingerea ocupantului și contraofensiva ucraineană.

Oficialul rus spune că Armata rusă „are arme capabile să facă acest lucru”, numind sistemul laser rus Peresvet.

Despre sistemele de laser Peresvet nu se știu foarte multe. În anul 2020, a fost finalizată desfășurarea în locurile de funcționare experimentală a complexelor de luptă laser, de tip Peresvet, destinate pentru întreruperea funcționării sistemelor de cercetare optică ale sateliților și dronelor de cercetare. 

Peresvet nu poate doborî cu ajutorul laserului nici sateliți și nici focoase ale rachetelor, dar poate să întrerupă funcționarea sistemelor optice de supraveghere, care transmit, în regim de timp real, unui potențial adversar imagini ale zonei.

Rusia, între arme de ultimă generație și tehnică militară din perioada sovietică

În pofida faptului că au fost nevoiți să scoată de la „naftalină” tehnica și muniția sovietică pentru a susține invazia din Ucraina, Federația Rusă insistă pe faptul că Armata rusă dispune de sisteme de armament de ultimă generație.

Doar că tehnica modernă rusă reprezintă un procent mic din vastul arsenal de care Kremlinul dispune. În cele 7 luni de război Rusia a lansat deja rachete hipersonice Kinzhal, dar și de croazieră Kalibr ori rachete Iskander.

Costul acestor rachete este unul uriaș și există totodată semne de întrebare cu privire la stocul disponibil.

Zvonuri despre tehnică modernă au fost și în ceea ce privește tancurile T-14 Armata. După ce în Rusia a fost decretată mobilizarea parțială, pe Internet au început să apară diverse materiale video cu pregătirile desfășurate de rezerviștii mobilizați. De exemplu, martori oculari au publicat imagini cu tanchiști care se antrenează pe noile tancuri de tip T-14 Armata. Acest fapt confirmă intenția comandanților militari ruși de a trimite tancuri de acest tip în Ucraina.

Despre cele 5 avioane Su-57 operaționale nu se poate discuta, deși rușii au susținut că le-au folosit în așa-zisa „operațiune militară specială” din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău