În Republica Moldova sunt 218 mii de doze de vaccin antigripal. Imunizarea începe în curând

  • 19 Octombrie 2022 08:53
În Republica Moldova sunt 218 mii de doze de vaccin antigripal. Imunizarea începe în curând

În Republica Moldova au fost livrate 218 mii de doze de vaccin antigripal. Un lot de 188 de mii de doze a fost procurat din sursele fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Un alt lot, de 30 de mii de doze, a fost donat Republicii Moldova de The Task Force for Global Health, în baza unui acord semnat, transmite IPN.

Ministerul Sănătății menționează că ambele loturi recepționate sunt stocate la Depozitul național de vaccinuri din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Dozele de vaccin urmează să fie distribuite centrelor de sănătate publică, iar ulterior instituțiilor medico-sanitare publice din țară, pentru imunizarea copiilor și adulților din grupurile cu risc sporit de îmbolnăvire, dar și a contingentelor profesionale.

„Vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. La fel ca în sezonul gripal precedent este recomandată vaccinarea concomitentă împotriva gripei și a infecției COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului.

Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere urmează să fie inițiată în curând.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău