În Republica Moldova rata de vaccinare cu ambele doze împotriva Covid-19 este de 13 la sută

  • 27 Iulie 2021 13:42
În Republica Moldova rata de vaccinare cu ambele doze împotriva Covid-19 este de 13 la sută

Autoritățile din sănătate de la Chișinău atenționează asupra faptului că se înregistrează o creștere a numărului de îmbolnăviri de Covid-19, atât la nivel global, cât și la nivel național. Se mai semnalează și asupra tulpinii Delta atestată oficial în cel puțin 12 cazuri în Republica Moldova, care poate provoca un nou val de infectări la sfârșitul lunii august – începutul lunii septembrie, inclusiv în contextul unui nou an de studii și revenirii elevilor în școli, transmite Radio Chișinău.

Rata de vaccinare împotriva Covid-19 este în prezent de 13 la sută în Republica Moldova. Autoritățile din sănătate au semnalat și cazuri de infectare în rândul celor vaccinați, în număr de 474. De asemenea, au fost raportate reacții medii după administrarea vaccinului, manifestându-se prin dureri de cap, dureri musculare, febră de până la 38,5 grade Celsius. Populația este îndemnată, totuși, să se vaccineze la oricare din cele 500 de puncte de vaccinare deschise pe întreg teritoriul Republicii Moldova, având la dispoziție o diversitate largă de seruri.

În cadrul unei conferințe de presă la Ministerul Sănătății, medicul epidemiolog, Angela Paraschiv a amintit că Republica Moldova a recepționat săptămâna trecută un lot de vaccin Pfizer de o sută de mii 620 de doze de vaccin, transmis gratuit din partea Guvernului României.

„Un alt eveniment important este recepționarea lotului de vaccin Pfizer, în total au fost recepționate o sută de mii, 620 de doze de vaccin cu titlul gratuit de către de către guvernul României, și livrarea vaccinurilor a fost posibilă datorită sprijinului acordat prin intermediul mecanismului de protecție  civilă al Uniunii Europene. Este un sprijin foarte important și valoros pentru Republica Moldova pentru care aducem sincere mulțumiri pentru suportul necondiționat pe care l-a prezentat România pe întreaga perioadă a pandemiei Covid-19.”

Până la sfârșitul acestei luni, la Chișinău urmează să ajungă primul lot de vaccin Pfizer împotriva COVID-19, procurat de Republica Moldova, a anunțat în cadrul aceleiași conferințe, Veaceslav Guțu, medic-epidemiog la Agenția Națională de Sănătate Publică. Compania Pfizer, prin intermediul unei alte companii private, transmite acest vaccin în Republica Moldova.

Săptămâna trecută, Republica Moldova a recepționat 46 de frigidere livrate gratuit prin intermediul platformei Covax, dintre care 30 pentru depozitarea vaccinurilor la temperatura de minus 15, minus 25 de grade Celsius, și 6 pentru păstrarea dozelor de vaccin la temperaturi mai mari, de plus două, plus opt grade.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău