În Republica Moldova este marcată Ziua Olimpică

  • 23 Iunie 2022 13:36
În Republica Moldova este marcată Ziua Olimpică

Pe data de 23 iunie este celebrată Ziua Olimpică, când este consemnată crearea Mișcării Olimpice moderne, transmite MOLDPRES.

„Ziua Olimpică este un prilej cât se poate de potrivit pentru a lansa îndemnul la mișcare și respect pentru sport și un mod de viață sănătos. Sportul aduce tuturor generațiilor o viață mai echilibrată, asigurând calea spre o societate mai bună. Acesta este idealul olimpic”, arată un mesaj al președintelui Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS), dublu campion olimpic, Nicolae Juravschi, adresat astăzi cu acest prilej, scrie sursa citată

„Ne apropiem cu pași rapizi de competiții sportive importante: Festivalul Olimpic al Tineretului European Banska-Bystrica 2022, Jocurile Europene Cracovia-Malopolska 2023, Jocurile Olimpice Paris 2024”, a scris Juravschi.

Oficialul le-a urat succese sportivilor care ne vor reprezenta țara la aceste competiții olimpice, precum și la alte evenimente europene și mondiale, unde se vor disputa calificările pentru Jocurile Olimpice de la Paris  din 2024. „Chem toți amatorii sportului să susțină Echipa Olimpică a Republicii Moldova”, a îndemnat Nicolae Juravschi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău