În Republica Moldova este marcată Săptămâna globală a lucrătorului medical

  • 03 Aprilie 2023 13:15
În Republica Moldova este marcată Săptămâna globală a lucrătorului medical

Agenția Națională pentru Sănătate Publică susține și se alătură acțiunilor autorităților naționale de promovare a importanței capitalului uman din sistemul de sănătate al Republicii Moldova și îndeamnă „Să investim în lucrătorii medicali!”, se arată în comunicatul ANSP.

Cu ocazia Săptămânii globale a lucrătorului medical (care are loc în perioada 3-7 aprilie 2023), ANSP se aliniază la eforturile comune ale tuturor celor implicați la nivel global în promovarea inițiativelor ce țin de consolidarea și majorarea investițiilor în sănătate.

ANSP încurajează implementarea mai multor opțiuni de politici promovate de către Organizația Mondială a Sănătății la nivel național:

  1. De alocat mai multe resurse financiare pentru o dezvoltare sustenabilă a sistemului de sănătate și a resurselor umane din sănătate;
  2. De recrutat și angajat mai mulți tineri specialiști în sănătate și menținut forța de muncă existentă pentru a putea satisface necesitățile populației în servicii de sănătate;
  3. De asigurat condiții de muncă sigure pentru toți lucrătorii medicali și de favorizat implicarea acestora în procesele decizionale din sistemul de sănătate național.

În același timp, toți lucrătorii medicali și persoanele interesate sunt invitate să participe la Forumul Global pe domeniul Resurse Umane în Sănătate cu genericul „Protejează! Investește! Împreună!”, organizat de către Organizația Mondială a Sănătății în perioada 3-5 aprilie 2023 în format mixt.

Agenda și link-ul de conectare la eveniment sunt disponibile pentru toți doritorii la adresa:https://healthandcareworkforce.org/

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:0 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău