În Republica Moldova a fost instituit Consiliul Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate

  • 13 Martie 15:04
În Republica Moldova a fost instituit Consiliul Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate

Guvernul a aprobat instituirea Consiliului Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate (CNEAS) ca instituție publică fondată de Ministerul Sănătății, responsabilă de evaluarea și acreditarea în sistemul sănătății, contribuind astfel la îmbunătățirea continuă a calității serviciilor medicale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, proiectul vine să soluționeze problemele și lacunele apărute după  reforma  din  anul 2017, în urma căreia Consiliul a devenit o subdiviziune în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).

Prin instituirea CNEAS ca entitate juridică separată, se urmărește consolidarea evaluării și acreditării în sănătate ca instrumente-cheie pentru evaluarea capacității funcționale, organizaționale și administrative a instituțiilor medicale. Acest lucru va contribui la asigurarea calității serviciilor medicale într-un mediu sigur pentru pacienți.

Scopul proiectului rezidă în alinierea la bunele practici internaționale din țările Uniunii Europene a domeniului de evaluare și acreditare în sănătate din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:8,23 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău