În raionul Glodeni a demarat construcția zonei de captare a apei din Prut

  • 09 August 2021 13:03
În raionul Glodeni a demarat construcția zonei de captare a apei din Prut

În preajma satului Bisericani, comuna Cuhnești, raionul Glodeni au început lucrările de construcție-montaj a zonei de captare a apei din râul Prut. Lucrările se desfășoară în cadrul unui proiect de asigurare cu apă potabilă a comunelor Cuhnești și Balatina, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și finanțat de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), transmite MOLDPRES.

Anterior, la șantierul stației de captare a apei din râul Prut din preajma satului Bisericani au fost instalate patru pompe, notează sursa citată.

„În cadrul aceluiași proiect, la șantierul stației de tratare a apei din preajma comunei Balatina au fost executate, în ultima perioadă, lucrări de betonare a podelei. Aici urmează să fie montat utilajul care va trata apa pompată din râul Prut. Stația de tratare a apei (50 m3/h) a fost adusă la fața locului în luna iunie curent. Lucrările de construcție-montaj în cadrul acestui proiect au demarat la începutul lui noiembrie 2020”, indică ADR Nord.

Costul total al proiectului, conform contractului de achiziții, constituie 38,96 milioane de lei. În anul 2020, în cadrul proiectului au fost valorificați 19,29 mln de lei. La începutul anului curent, au fost alocați încă 19,67 mln de lei pentru finalizarea lucrărilor de construcție-montaj executate în cadrul proiectului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,85
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sat
26
Sun
26
Mon
27
Tue
27
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău