În raionul Criuleni a fost organizată Expoziția „Ziua Fructelor”

  • 09 Iulie 2021 14:10
În raionul Criuleni a fost organizată Expoziția „Ziua Fructelor”

Zeci de fermieri, conducători și specialiști ai întreprinderilor pomicole din țară, participă astăzi la cea de-a treia Expoziție specializată de tehnică și inovații în domeniu, desfășurată cu genericul „Ziua Fructelor”, în localitatea Coșernița, raionul Criuleni, într-o livadă modernă, transmite MOLDPRES.

Expoziția, organizată de Asociația “Moldova Fruct”, este o platformă în sectorul horticol, unde sunt prezentate soluții inteligente și eficiente de protecție a livezilor contra bolilor și dăunătorilor; echipamente și inovații pentru lucrări mecanizate inclusiv a procesului de recoltare; sisteme moderne de irigații și tratare a apei; soluții moderne pentru depozitarea și manipularea post-recoltare a fructelor; ambalaje și sisteme de certificare a fructelor, scrie sursa citată.

“Expoziția este destinată antreprenorilor din Republica Moldova, care trebuie să înțeleagă că tehnologiile, soiurile noi sunt foarte importante pentru a fi competitivi pe piață. Vom discuta cât este de important ca să creștem gradul de înzestrare cu tehnologii moderne, cu soiuri, pentru că vor fi prezente și pepiniere din toată țara”, a explicat Iurie Fală, directorul executiv al Asociației „Moldova Fruct”.

Pentru oaspeții evenimentului au fost organizate standuri, cu un program de demonstrări practice, precum și seminare privind procesul de producere și depozitare a fructelor.

La Coșernița a fost plantată o livadă superintensivă-model și tot în această localitate a fost construit cel mai mare frigider de pe teritoriul Republicii Moldova, pentru păstrarea fructelor.

Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct” reprezintă 180 de întreprinderi moderne care activează în domeniul agricol: producători, procesatori, exportatori de fructe, precum și prestatori de servicii. Un obiectiv esențial al organizației este diversificarea piețelor pentru fructele de înaltă calitate din Moldova: mere, prune, cireșe, caise, struguri de masă, produse procesate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
24,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:69 %
Vint:7,2 m/s
Sun
19
Mon
22
Tue
23
Wed
25
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău