În R. Moldova se desfășoară etapa națională a Concursului internațional pentru copii „Pe aceeași undă”

  • 01 August 2020 19:20
În R. Moldova se desfășoară etapa națională a Concursului internațional pentru copii „Pe aceeași undă”

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” invită elevii din clasele I-XI să participe la etapa națională a Concursului internațional „Pe aceeași undă”, care se va desfășura în perioada 1 august - 15 septembrie, informează MOLDPRES.

Concursul este organizat de Biblioteca Națională pentru Copii din Ucraina, Secția Națională din Ucraina a Consiliului Internațional al Cărții pentru Copii și Tineret (IBBY) și Asociația Bibliotecilor pentru Copii din Ucraina și este dedicat Deceniului internațional al apropierii între culturi (2013-2022), declarat de ONU.

Solicitată de MOLDPRES, directorul Bibliotecii Naționale pentru Copii ”Ion Creangă” Eugenia Bejan, a menționat că scopul acestei competiții de creație este formarea abilităților comunicative ale copiilor și adolescenților orientate spre cunoașterea valorilor culturale naționale și universale; formarea atitudinii tolerante față de alte popoare, culturi și tradiții; favorizarea creșterii conștiinței civice, identificării cu statul, istoria și cultura sa.

Potrivit sursei citate, doritorii de a participa la concurs trebuie să elaboreze un poster/desen de format A3 la una din următoarele teme: Cartea pentru copii depășește hotarele; Viitorul planetei noastre; Țara mea pe harta lumii; Țara începe cu tine; Ce aspirații și visuri au copiii; Copiii sunt pentru pace! Termenul de prezentare a lucrărilor la etapa națională este 15 septembrie curent.

Juriul național va examina lucrările prezentate și va desemna, până la 30 septembrie, câștigătorii premiilor I, II, III și ai mențiunilor la trei categorii de vârstă. Până pe 2 octombrie, lucrările premianților I și II la fiecare categorie de vârstă (în total 6 lucrări) vor fi expediate Comitetului organizatoric al Concursului internațional. Juriul internațional va examina lucrările prezentate de juriile naționale și va desemna câștigătorii etapei internaționale (finale), oferind premii I, II, III la fiecare categorie de vârstă.

Regulamentul concursului cu toate detaliile despre concurs poate fi găsit pe site-ul bibliotecii www.bncreanga.md, rubrica Activități, sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/biblioteca.creanga/.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău