În R. Moldova, numărul cazurilor noi de infectare cu Covid-19 continuă să fie mare în special în orașele Chișinău și Bălți, dar și în regiunea transnistreană

  • 03 Noiembrie 2021 12:43
În R. Moldova, numărul cazurilor noi de infectare cu Covid-19 continuă să fie mare în special în orașele Chișinău și Bălți, dar și în regiunea transnistreană

În Rep. Moldova, numărul cazurilor noi de infectare cu Covid-19 continuă să fie mare în special în orașele Chișinău și Bălți, dar și în regiunea transnistreană, potrivit datelor prezentate astăzi de Ministerul Sănătății.

Săptămâna trecută, în Rep. Moldova s-au înregistrat aproape 9765 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid-19, iar peste trei mii dintre acestea au fost raportate în regiunea separatistă din stânga Nistrului.

O situație gravă se atestă în municipiile Chișinău și Bălți, precum și în raioanele Dondușeni, Basarabeasca și Anenii Noi, care se află sub cod roșu de alertă pandemică.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, a atenționat în cadrul unei conferințe de presă că este important ca în aceste cinci regiuni să fie respectate măsurile impuse de autorități inclusiv obligativitatea prezentării certificatelor Covid la intrarea în unitățile de alimentație publică, restaurante, cafenele, centrele de sport și fitness, teatre, cinematografe și sălile de concert:

Svetlana Nicolaescu a mai anunțat că peste 95 la sută din pacienții decedați săptămâna trecută în Rep. Moldova de pe urma complicațiilor provocate de virusul Sars-Cov-2, erau persoane nevaccinate.

În același timp, rata de vaccinare continuă să se afle la un nivel scăzut. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, doar aproximativ un sfert din populație este imunizată cu schema completă. Acum câteva zile, autoritățile din sănătate din Rep. Moldova au dat undă verde vaccinării copiilor de la 12 ani cu serul Pfizer, dar deocamdată imunizarea acestora n-a început.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău