În primele nouă luni ale anului, peste 40 mii de șomeri au beneficiat de măsuri și servicii de ocupare oferite de ANOFM

  • 27 Octombrie 2023 11:32
În primele nouă luni ale anului, peste 40 mii de șomeri au beneficiat de măsuri și servicii de ocupare oferite de ANOFM

În primele nouă luni ale anului curent, peste 40 mii de șomeri au beneficiat de măsuri și servicii de ocupare oferite de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Datele au fost prezentate de directorul instituției, Raisa Dogaru, într-un raport de activitate, transmite MOLDPRES.

În această perioadă, în baza de date au fost înregistrate 26 739 de locuri de muncă vacante, despre disponibilitatea acestora au informat 2 886 de angajatori.

„Pentru sporirea șanselor de angajare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și șomerilor înregistrați, în această perioadă, subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (STOFM) au acordat servicii de informare pentru 47 342 de persoane și servicii de intermediere a muncii pentru 23 554 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă”, a precizat ANOFM.

Totodată, de servicii de ghidare în carieră au beneficiat 12 476 de persoane, inclusiv elevi, iar ca urmare au fost antrenați la măsuri de formare profesională 940 de șomeri. Cele mai solicitate profesii pentru instruire au fost: frizer, bucătar, operator, maseur, lăcătuș-instalator tehnică sanitară, electrogazosudor-montator și operator în sala de cazane.

De asemenea, 1 449 de șomeri au participat la măsuri active de ocupare a forței de muncă, cursuri de calificare, recalificare, perfecționare și specializare, instruirea la locul de muncă, certificarea cunoștințelor și a competențelor dobândite în contexte de educație non-formală și informală, stabilirea ajutorului de șomaj, instruirea la locul de muncă, subvenționarea locurilor de muncă, consultanța, asistența și sprijinirea inițierii unei afaceri și susținerea proiectelor de inițiative locale.

ANOFM îndeamnă cetățenii aflați în căutarea unui loc de muncă să se adreseze la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă - https://anofm.md/ro/subdiviziuni sau să contacteze Centrul de Apel al ANOFM - 0 8000 1000 - apel gratuit din Republica Moldova sau (+37322) 838414 - apel cu tarif normal din străinătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău