În primele 9 luni ale anului s-au înregistrat peste 8,4 milioane de traversări ale frontierei Republicii Moldova de către cetățenii străini

  • 05 Octombrie 2023 12:28
În primele 9 luni ale anului s-au înregistrat peste 8,4 milioane de traversări ale frontierei Republicii Moldova de către cetățenii străini

În primele nouă luni ale anului curent, Poliția de Frontieră a înregistrat peste 14,4 milioane de traversări persoane și 3,5 mln traversări mijloace de transport. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul de traversări este în creștere cu 20% - persoane și 15% - mijloace de transport, informează MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, din numărul total de traversări persoane pentru anul curent, 7,1 mln au fost pe direcția de intrare în Republica Moldova, iar 7,2 pe sensul de ieșire din țară. Totodată, numărul de treceri ale cetățenilor moldoveni a fost de peste 6,1 mln și cel al cetățenilor străini - peste 8,4 mln traversări.

Cea mai activă frontieră a fost cea moldo-română, prin cele șapte puncte de trecere a hotarului cu România au fost efectuate 8,1 mln de traversări persoane și 2,5 mln traversări mijloace de transport. Totodată, la granița cu Ucraina, polițiștii de frontieră au înregistrat peste 4 mln treceri persoane și un milion treceri mijloace de transport. Peste 2,2 mln de traversări persoane au fost pe cale aeriană.

Cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi: Leușeni-Albița, Sculeni, Palanca-Maiaki-Udobnoe, Cahul, Aeroportul Internațional Chișinău și Giurgiulești-Galați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău