În preajma Pieței Centrale ar putea fi amenajată o parcare multietajată

  • 25 Ianuarie 2021 11:44
În preajma Pieței Centrale ar putea fi amenajată o parcare multietajată

În sectorul meșteșugăresc al Pieței Centrale este propusă spre amenajare o parcare multietajată. Proiectul este gata și urmează să fie prezentat pentru consultare. „La primul etaj se vor menține spațiile comerciale pentru cei care comercializează la ziua de azi în acest sector, iar etajul 2 și 3 va fi folosit ca parcare pentru automobile”, a precizat Inga Ionesii, viceprimar al capitalei, la ședința operativă de la Primărie, transmite IPN.

Proiectul parcării e parte a conceptului de modernizare a Pieței Centrale. Conceptul prevede amenajarea parcărilor publice pe străzile: Armenească, Tighina și Varlaam. Administrația Pieței, împreună cu Direcția generală transport public și căi de comunicație, au pregătit un acord, după semnarea căruia va fi comandat proiectul de execuție pentru aceste parcări.

Inga Ionesii a adăugat că sectorul de legume este primul sector care urmează să fie modernizat. „Chișinău-proiect promite, până la mijlocul lunii februarie, să fie finalizat proiectul de execuție. Imediat ce îl avem, putem începe lucrările de modernizare a acestui sector”, a notat viceprimarul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău