În prag de război? Transnistria pregătește buncăre și adăposturi antiradiații (Adevărul)

  • 11 Septembrie 2014 08:46
În prag de război? Transnistria pregătește buncăre și adăposturi antiradiații (Adevărul)

REVISTA PRESEI DIN 11 SEPTEMBRIE

În prag de război? Transnistria pregătește buncăre și adăposturi antiradiații – titrează Adevărul. Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a semnat un decret prin care a cerut ca, până la 1 noiembrie, să fie pregătite pentru exploatare toate adăposturile de protecție civilă. Evgheni Șevciuk nu explică în document necesitatea acestor măsuri. Deși a negat că Transnistria s-ar pregăti de un conflict armat, anterior el a mobilizat rezerviștii pentru pregătiri militare, amintește Adevărul.

Constantin Tănase revine în Timpul la declarațiile directorului SIS, care a afirmat că „peste 100 de ONG-uri, servicii și organizații, partide, mass-media sunt gata să sfâșie acest pământ, să rupă în bucăți țara”. Informația nu e nouă, surprinzătoare sau șocantă, continuă Timpul, susținând că numărul acestora este chiar cu mult peste o sută. De aceea, publicația se întreabă dacă au mai rămas în R. Moldova ONG-uri, servicii și organizații, partide, mass-media” care apără sau sunt gata să apere acest pământ pentru a nu fi ruptă în bucăți această țară? C. Tănase mai întreabă dacă  Mitropolia Moldovei în frunte cu ÎPS Vladimir face parte din lista celor „peste 100 de …” „gata să rupă în bucăți această țară”, și de ce nu sunt trase azi la răspundere autorii declarațiilor extremiste și separatiste.

Ce caută sociologul Kremlinului la Chișinău, un subiect publicat în Ziarul Național. Chiar dacă ne-am obișnuit să vedem în ultima perioadă la Chișinău mai mulți reprezentanți ai Moscovei care încearcă să-i convingă pe moldoveni că Republica Moldova ar trebui să se îndrepte spre Uniunea Euroasiatică, unii trimiși ai Kremlinului au venit la Chișinău cu o altă misiune: să-l facă și mai popular pe președintele rus Vladimir Putin.

Directorul „Centrului de cercetare a opiniei publice” din Rusia, Valeri Fiodorov, a prezentat la Chișinău datele unui sondaj care demonstrează că rușii susțin politica Kremlinului, iar ratingul lui Putin ar fi crescut esențial după conflictul din Ucraina.

Ziarul de Gardă se întreabă cui îi aparțin mașinile lui Voronin, după ce Comisia Națională de Integritate (CNI) a conchis că președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), nu a admis încălcări în declararea veniturilor și proprietăților pe care le deține. Majoritatea mașinilor retro, despre care presa a scris în martie 2014 că i-ar aparține, sunt înscrise pe o firmă, care, însă, are legături strânse cu familia ex-președintelui, susține publicația.

Ziarul de Gardă continuă să dezvălui averile Mitropolitului Vladimir. Înalt Prea Sfințitul Vladimir, mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, locuiește într-o casă de milioane la câțiva km de Chișinău. Imobilul de lux este înregistrat pe numele unei femei, cu care ÎPS a fost inclusiv într-o vacanță în Turcia, la mare, în anul 2012. Anul trecut, femeia, în vârstă de 47 de ani, care este proprietara a încă două apartamente, și-a deschis o agenție de pază, mai relevă publicația.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău