În plină epidemie de COVID, Coreea de Nord anunță încă 21 de morți din cauza „febrei”

  • 14 Mai 2022 14:04
În plină epidemie de COVID, Coreea de Nord anunță încă 21 de morți din cauza „febrei”

Coreea de Nord a înregistrat încă 21 de decese din cauza „febrei”, la două zile după ce a fost anunțat oficial primul caz de COVID-19, a afirmat sâmbătă media de stat KCNA, potrivit DIGI24.ro.

Aproximativ 174.440 de cazuri noi de febră au fost înregistrate vineri, dintre care 21 au condus la deces, a declarat agenția oficială, fără a preciza câte persoane au murit din cauza coronavirusului, notează sursa citată

„Numărul total al bolnavilor din țară este de 524.440, dintre care 234.630 sunt complet vindecați (...) iar numărul deceselor până în prezent este de 27”, a detaliat KCNA.

Presa oficială a declarat că aceste prime decese au fost „din cauza neglijenței, în special a unei supradoze de medicamente, din cauza necunoașterii metodelor științifice de tratament”.

Potrivit mai multor experți, aceste date ar putea subestima amploarea răspândirii virusului, țara neavând capacitatea de a testa masiv populația.

Joi, această țară ermetică a raportat primele cazuri de coronavirus, declarând că trece în regim de „prevenire în urgență maximă a epidemiilor”, ceea ce implică măsuri de izolare, după ce mai multe persoane au fost testate pozitiv la subvarianta BA.2 Omicron. Phenianul a anunțat atunci și primul său mort.

Coreea de Nord, una dintre primele țări din lume care și-a închis frontierele în ianuarie 2020 după apariția virusului în China vecină, s-a lăudat de mult timp cu capacitatea sa de a ține virusul la distanță. Ea nu raportase la OMS până joi niciun caz confirmat de COVID-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău