În patru zile rezervele valutare ale BNM s-au redus cu 75 milioane de dolari

  • 14 Martie 2022 11:11
În patru zile rezervele valutare ale BNM s-au redus cu 75 milioane de dolari

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a Moldovei au însumat 3,6 miliarde de dolari SUA în data de 4 martie și s-au redus cu 75 mln dolari față de sfârșitul lunii februarie, potrivit informațiilor Băncii Naționale a Moldovei, transmite IPN.

Datele băncii centrale relevă că 2 miliarde de dolari din activele oficiale de rezervă sunt investiți în valori mobiliare. Depozitele sunt în sumă de 1,4 miliarde de dolari. La băncile din străinătate, BNM are 636,8 milioane de dolari.

Valoarea aurului monetar al băncii centrale a constituit 4,5 milioane de dolari.

În octombrie 2021, activele oficiale de rezervă au înregistrat maximul istoric – 4,08 miliarde de dolari.

Activele oficiale de rezervă (identice cu rezervele internaționale brute) sunt activele disponibile în orice moment și controlate de către Banca Națională a Moldovei în scopul finanțării directe a dezechilibrului balanței de plăți și pentru reglarea indirectă a dezechilibrului balanței de plăți prin efectuarea intervențiilor pe piața valutară în scopul realizării politicii monetare și valutare ale Băncii Naționale a Moldovei, precum și în alte scopuri. Alte active valutare sunt cele care aparțin Băncii Naționale a Moldovei și nu fac parte din activele oficiale de rezervă și activele valutare deținute de Guvernul Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău