În Olanda continuă procesul vizând doborârea avionului Malaysian Airlines MH-17 din 2014

  • 07 Iunie 2021 12:50
În Olanda continuă procesul vizând doborârea avionului Malaysian Airlines MH-17 din 2014

Rudele persoanelor care au murit după doborârea avionului Malaysian Airlines MH-17 sunt pe cale să audă detalii dureroase despre acel incident, în condițiile în care în Olanda se desfășoară un proces vizând cazul.

298 de oameni au murit după ce avionul a fost doborât, în 2014, de o rachetă lansată dintr-o regiune din estul Ucrainei controlată de rebelii pro-ruși. Patru oameni, trei ruși și un ucrainean, sunt judecați in absentia. Reprezentanții mai multor familii s-au adunat în apropierea ambasadei ruse de la Haga și au trimis o scrisoare în care cer să se dezvăluie adevărul și să se facă dreptate.

Trei ruși și un ucrainean sunt acuzați că ar fi ordonat și efectuat lansarea rachetei, precum și de uciderea tuturor celor 298 de oameni de la bordul avionului. O echipă internațională de anchetatori a ajuns la concluzia că lansatorul de rachete folosit pentru a doborî avionul aparținea Brigăzii Antiaeriene 53 din Rusia. Guvernul olandez afirmă că autoritățile de la Moscova sunt vinovate pentru incident, fapt pe care conducerea de la Kremlin l-a negat întotdeauna.

Sursa: BBC/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău