În noul pachet de sancțiuni al UE ar putea intra patru bănci rusești

  • 13 Februarie 2023 11:57
În noul pachet de sancțiuni al UE ar putea intra patru bănci rusești

În noul pachet de sancțiuni al UE, care va fi introdus înainte de marcarea unui an de la începerea acțiunilor de luptă în Ucraina, se preconizează să fie incluse patru bănci rusești, între care și Alfa Bank, scrie "Politico", citând surse din rândul oficialilor și diplomaților UE, transmite Rador.

Mai mult decât atât, pe "lista neagră" pot intra aproximativ 130 de persoane fizice și organizații - conducători militari ruși, jurnaliști "care lucrează pentru mass-media și propaganda de stat din Rusia", precum și companii și persoane fizice din alte țări care au legătură cu conflictul militar din Ucraina sau cu gruparea "Wagner". Publicația remarcă faptul că este vorba de persoane și organizații din Iran și Mali. De asemenea, Bruxellesul poate interzice exportul din UE în Rusia de camioane și de tehnică de construcție, precum și în direcție inversă - să interzică importul din Rusia în UE de cauciuc și bitum. Deocamdată nu se știe dacă se va interzice exportul rusesc de diamante.

Faptul că noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei îi va viza și pe "propagandiști" informa anterior șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. De asemenea, după cum a spus aceasta, al zecelea pachet de sancțiuni al UE împotriva Rusiei va include restricții la exportul de mărfuri în valoare de peste zece miliarde de euro și restricții la exportul în Rusia de tehnologii utilizate în complexul militaro-industrial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău