În Noaptea Învierii, pompierii au intervenit în peste 70 de situații de risc

  • 08 Aprilie 2018 14:17
În Noaptea Învierii, pompierii au intervenit în peste 70 de situații de risc

În noaptea de Paști, pompierii și salvatorii au intervenit în 70 de situații de risc, comunică MOLDPRES. Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/, acțiunile pompierilor au fost orientate la lichidarea focarelor de ardere, dar și deblocare de persoane.

În această dimineață, un incendiu a distrus un autoturism în apropiere de o biserică din localitatea Dumbrava, municipiul Chișinău. Mașina a fost cuprinsă de flăcări, după ce proprietara a lăsat o lumânare aprinsă. Apelul la serviciul 112 a fost recepționat la ora 5.00. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care a reușit lichidarea arderii fără ca aceasta să obțină răspândire. Automobilul a fost deteriorat în proporție de 70 la sută.

Alte intervenții ale echipajelor de salvatori au fost necesare în raioanele Cahul, Orhei, Drochia, Cantemir, Ialoveni, Florești, dar și Soroca. În total, pe tot teritoriul țării, pompierii au stins peste 70 hectare de vegetație arsă. Mai mult, salvatorii au fost alertați și la lichidarea focarelor generate de cauciucuri aprinse. Focare care riscau să iasă de sub control au fost înregistrate în sectoarele Ciocana și Buiucani ale municipiului Chișinău.

Potrivit datelor IGSU, pentru menținerea siguranței și intervenția în situații de risc sunt mobilizați 600 de salvatori și pompieri cu 200 unități de tehnică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău