În municipiul Bălți se închid toate piețele industriale

  • 14 Martie 2020 16:24
În municipiul Bălți se închid toate piețele industriale
Moldpres

Comisia pentru situații excepționale din cadrul Primăriei municipiului Bălți a decis în ședința de vineri, 13 martie, să închidă până pe data de 23 martie toate piețele industriale din oraș, iar în cele alimentare să fie introdus regim special de lucru.

Decizia autorităților din Bălți se înscrie în contextul măsurilor întreprinse, la nivel național și local, în legătură cu combaterea răspândirii coronavirusului de tip nou COVID-19, transmite MOLDPRES.

Potrivit Primăriei Bălți, până pe 23 martie se închid piețele industriale de pe străzile Caraciobanu, Pușkin, de la Gara de Nord, din sectorul 8 și compartimentul respectiv de la Piața Centrală.

Totodată, în piețele alimentare vor fi consolidate măsurile de protecție și cele igienico-sanitare, iar toată marfa trebuie să fie sub vitrine închise. Conform autorităților bălțene, în caz că situația legată de infecția COVID-19 se va agrava, atunci vor fi închise și piețele alimentare.

Și Piața Centrală din Chișinău se închide pe o perioadă nedeterminată. Decizia a fost luată la ședința din 13 martie a Comisiei municipale pentru situații excepționale, pentru a preveni infecțiile cu coronavirus. „Am luat decizia ca activitatea Pieței Centrale să fie sistată. Rugăm lumea să manifeste maximă responsabilitate. Rugăm și pe cei care își desfășoară activitatea în zona pieței să fie responsabili. Azi va fi emisă dispoziția în acest sens”, a anunțat primarul capitalei Ion Ceban. Edilul admite că și alte piețe ar putea fi închise temporar.

Decizii similare au fost luate de administrațiile mai multor localități din țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău