În mai multe regiuni din Nord, Centru și Sudul R. Moldova se circulă în condiții de iarnă

  • 06 Aprilie 2023 09:28
În mai multe regiuni din Nord, Centru și Sudul R. Moldova se circulă în condiții de iarnă

În vederea asigurării viabilității drumurilor, unitățile teritoriale S.A „Drumuri” au intervenit în mai multe regiuni din Nord, Centru și Sudul țării, cu lucrări de prevenire, combaterea lunecușului și deszăpezirii, anunță Administrația de Stat a Drumurilor.

Mai exact, unitățile teritoriale S.A „Drumuri” au intervenit în sectoarele Ungheni, Călărași, Dubăsari, Căușeni, Hîncești, Rîșcani, Ștefan Vodă, Comrat, Leova, Ceadîr-Lunga, Ocnița, Cahul, Edineț, Fălești.

Astfel, drumarii au intervenit pe drumurile naționale cu aproximativ 130 unități speciale și implicarea a 44 muncitori rutieri.

În procesul tehnologic au fost distribuite 727,5 tone de material antiderapant mecanizat, 25 tone material antiderapant manual și 79,7 tone sare tehnică.

Instituția menționează că, se circulă în condiții de iarnă, iar suprafața carosabilă este înzăpezită, umedă, pe alocuri se atestă ghețuș.

,,Administrația de Stat a Drumurilor”, atenționează conducătorii auto să circule cu prudență, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile meteo.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău