În luna iulie, doar 39% dintre decolările de la Chișinău au fost la timp

  • 15 August 15:07
În luna iulie, doar 39% dintre decolările de la Chișinău au fost la timp

În primele șapte luni ale anului, au fost operate aproximativ 7.900 de zboruri tur-retur de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Și, deși în primele luni nivelul de punctualitate a înregistrat valori satisfăcătoare, în luna iulie doar 46% din toate aterizările au fost la timp și doar 39% de decolări au fost la timp. Constatările aparțin directorului adjunct al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Stanislav Ghilețchi, care a efectuat o analiză în acest sens, transmite IPN.

Potrivit expertului, în această lună a fost înregistrat un număr record de pasageri. Conform datelor furnizate de Aeroportul Internațional Chișinău, aproximativ 485 de mii de persoane au tranzitat aeroportul.

Cele mai multe zboruri au fost operate din și spre Istanbul (13,8%), Antalya (10,7%), București (9,2%) și Londra (7,5%). Cele mai multe zboruri au fost efectuate de către Fly One. În perioada de referință, compania a operat 31% dintre toate zborurile de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Pe locul doi se află compania HiSky, cu 22%.

Cele mai punctuale trei companii la aterizare au fost: Turkish Airlines, TAROM și LOT Polish Airlines . Pe de altă parte, cele mai punctuale trei companii la decolare au fost: TAROM, Fly One și HiSky.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău